Eurosport 2 – a teljes snooker műsorok közvetítése

A snooker célja, hogy a fehér golyóval a többi golyót a megfelelő sorrendben lökje be a lyukba, és végül több pontot szerezzen, mint az ellenfele, hogy megnyerje a frame-eket. Egy frame az egyéni játékegység. Bővebben erről weboldalunkon olvashat majd.

Eurosport 2 – snooker műsor várja a musor.tv weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, keressen fel minket és mindent megtudhat. A snookert egy az egy ellen játsszák, és a golyók valamint az asztal mérete szabályozott. Az asztal téglalap alakú, mérete 12 láb x 6 láb, magassága pedig valamivel kevesebb, mint 3 láb, és általában fából készült, palalappal borítva. Az asztalnak hat lyukja van, amelyekbe a golyókat helyezik, egy-egy a sarkokban és kettő a hosszú oldalak közepén. Azt a végét, ahonnan a játék kezdődik, támasztóvégnek nevezzük. Ennek közepén van a D, egy 11,5 hüvelyk sugarú félkör, amelynek átmérője a támasztóvonal. A fenolgyantából készült kemény golyók körülbelül 2,7 hüvelyk átmérőjűek (52,5 mm-es metrikus egységekben adják meg). 15 piros golyó van és egy-egy fekete, rózsaszín, kék, barna, zöld és sárga, valamint egy fehér golyó, amelyet a játékosok egyedül löknek.

A 15 piros egy háromszögben van elhelyezve, egy pirossal a rózsaszín mögött. A játékosok általában fából készült dákót használnak a fehér golyó meglökésére. A játékosok egy pontot kapnak a piros golyóért, ami után ki kell jelölniük egy színt a következő lökéshez. Minden egyes szín után (a hat színt újra lökheti, de a pirosat nem) a játékos visszavált egy pirosra, és váltakozik a piros színben, majd addig lök felváltva színes golyókat, amíg az összes piros be nem kerül a lyukba. A fennmaradó hat színt ezután növekvő sorrendben be lehet lökni, így a feketével fejezi be. További részletekért és információkért nézzen be a musor.tv weboldalra.