Barátkozz meg a pénzügyeiddel!

Ha a sok pénz nem is adatott meg, még akkor is van rá esélyünk, hogy ne kapjon el a frász, ha a pénzügyeinkre gondolunk. Mint mindennel, a saját költségvetésünkkel kapcsolatban is változtathatunk hozzáállásunkon, jó, ha tisztán átlátjuk a helyzetet és nem rossz érzéssel viszonyulunk hozzá.

[wp_ad_camp_1]

Ha az éjszaka közepén arra riad fel, hogy nem tudja, hogyan fogja törleszteni adósságait vagy a befizetetlen csekkek képe lebeg a szeme előtt, nincs egyedül. Sokak életében az egyik legnagyobb stresszfaktor a pénz, ám nem csak azok számára, akiknek kevés van belőle. A szakértők szerint a pénzzel való viszonya azoknak a legjobb, akik megtanulják kezelni és nem azoknak, akik korlátlanul rendelkeznek vele.

A pénzkereséssel és pénzköltéssel kapcsolatos szokások, érzések, beidegződések a gyerekkorban gyökereznek. Érdemes visszagondolni, szüleink hogyan viszonyultak az anyagiakhoz. Sosem volt gondjuk a kiadásokkal? Vagy éjt nappallá téve dolgoztak és még így sem jutott arra, amire kellett volna? Ha megvizsgáljuk a gyermekkorunkban látott példákat, ki tudjuk szemezgetni, melyek azok a viselkedési módok, melyeket szeretnénk tovább vinni magunkkal és melyekkel érdemes örökre leszámolni.

Vegyük alapul a legrosszabb helyzetet! Ijesztően hangzik, de működik! Képzeljük el, milyen lenne, ha minden rosszra fordulna. A vészhelyzetek rendkívüli kreativitást tudnak előcsalogatni az emberből, esetleg olyan megoldás is eszünkbe jut anyagi gondjainkra, amire korábban sosem gondoltunk volna.