Az elhízás globális probléma

Napjainkban egyre növekszik az elhízottak és a túlsúlyosak száma. Ennek oka, nem feltétlen szükséges, hogy a mindennapi életstílusunk legyen, lehetséges, hogy a háttérben valamilyen egészségügyi probléma áll.

[wp_ad_camp_1]

Az elhízás globális probléma, mivel manapság már a fejlettebb területeken az élelem könnyen beszerezhető, viszont egészségtelen, a magas zsír és cukortartalom miatt. Ezeknek a praktikusnak mondható élelmiszereknek a fogyasztásával, mellékeljük a hagyományos energiaforrásokat, a zöldségeket és gyümölcsöket, azonban az elhízást nem kell, hogy feltétlen ez jelentse, a háttérben állhat genetikai ok is. A jódnak egészségügyi szempontból fontos szerepe van a pajzsmirigy működésében, mely az anyagcsere szabályozását végző hormonokat is termeli.  Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, az emésztőrendszer abnormális viselkedése lép fel, ami okozhat hajhullást, elhízást, magas vérnyomást, vagy depressziót is. A pajzsmirigyproblémára, a diéta közbeni plusz súly, vagy a súlyvesztés hiánya mutathat rá.

Az elegendő jód bevitelére ajánlott, a tengeri halak és kagylók fogyasztása. Ha erre nincs lehetőségünk, vásároljunk olyan élelmiszereket, melyek tartalmaznak jódot, illetve étkezésnél használjunk jódozott sót. Vigyázzunk, hogy ennek fogyasztásával, csak tartsuk megfelelő szinten szervezetünkben a jódmennyiséget, mivel ha túlzásba visszük, az a pajzsmirigy túlműködését fogja eredményezni, és hosszabb távon orvosi segítségre lesz szükségünk. Ha problémája van a fogyással, végeztessen hormonháztartási vizsgálatot. Ennek érdekében, keresse fel endokrinológus szakorvosunkat, egyeztessen időpontot, esetleg ha étrendi tanácsadást szeretne, forduljon dietetikus szakemberünkhöz. Részletekért és elérhetőségekért látogassa meg a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalt.