Amit tudnia kell a kerekek karbantartásáról

A biztonságos közlekedés évszaktól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír. Míg nyáron a tikkasztó meleg miatt a koncentrálóképesség zavaraival kell szembesülnünk, addig télen a síkos, jeges utak jelentenek komoly problémát. Jó hír viszont, hogy a gépjármű állapotára és a gumikra való odafigyeléssel sokat tehetünk annak érdekében, hogy valóban sikerüljön is megérkezni az úticélhoz.

[wp_ad_camp_1]

Amit tudnia kell a kerekek karbantartásáról és vásárlásáról, az főként a tárolásra és a márkaválasztásra vonatkozik. Ha nem mozgunk otthonosan a piacon levő márkák között, akkor érdemes segítségül hívni az ADAC autógumi tesztjeit, melyek a nyári és a téli abroncsok kapcsán is a legismertebb márkákat hasonlítják össze. A száraz és nedves utakon történő teljesítés éppen úgy a fókuszba kerül, mint a fogyasztás vagy például a menetzaj. Természetesen korántsem mindegy, hogy egy gumi mikor lett gyártva. Nem csak az számít, mennyi ideig vannak felszerelve az abroncsok. hiszen akár a használaton kívüli gumi is jelentősen veszíthet minőségéből. Fontos tudni, hogy a gumi állásában is minőségromlást szenved, tehát ha használtan is vennénk azt, akkor is figyeljünk, ne legyen öregebb maximum öt évnél.

Nem mehetünk el a tárolás kérdése mellett sem. Célszerű a guminyomásra mind a tárolás, mind a használat során fokozott figyelmet fordítani. Természetesen a biztonságos közlekedés a ka-autoszerviz.hu szerint azon is múlik, hogy mindig az évszaknak megfelelő gumival guruljunk az utakra. Amint a hőmérő higanyszála tartósan is hét fok alá süllyed, mindenképpen érdemes gondoskodni a téli abroncsokról. Ezek mind anyagösszetételüket, mind felületi kialakításukat illetően kifejezetten a nedves, havas, jeges utakra lettek kitalálva. Az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebesség és az autó rendszeres karbantartása szintén fontosak annak érdekében, hogy ne adódjon gond az utakon.