Afremov – korunk zseniális festője

Leonid Afremov a mai napig él és alkot. Az orosz-izraeli festő már korán elkezdett a festészet iránt érdeklődni és mivel tehetségét szülei is felismerték, így minden erejükkel támogatták az ifjú művészpalántát és milyen jól tették!

[wp_ad_camp_1]

Afremov már gyerekként gyakran ragadott ecsetet, azonban az olyan híres festők műveivel, mint Picasso, Modigliani, Chagall, csak egyetemi évei alatt ismerkedett meg, továbbá ekkor találkozott a tizenkilencedik századi francia impresszionizmussal. Munkásságának korai éveiben az előbb említett két utóbbi festő gyakorolt rá hatást. Még az egyetem alatt sikerült eladnia jó pár képét. Azt gondolhatnánk, hogy Afremov ezek után kizárólag a festésnek élt és ebből próbáált pénzt csinálni, azonban téves ez az elképzelés, ugyanis Afremov megházasodott, lett egy kisfia és címke tervező lett egy sörgyárban, valamint egy színháznál lett tervező rövid időre. Az 1986-os csernobili katasztrófa Afremov kisebbik fiára is hatott, továbbá sokat támadták családjátszármazása miatt, így a család Izraelbe költözött.

Leonid Afremov képei

Afremov képei, bármennyire is furcsán hangzik, de az e-Bay-nek köszönhetően lettek sikeresek, mivel az online platformon több száz, sőt akár ezer dollárért. Afremov képei pszichológusok és pszichiáterek figyelmét is felkeltette, akik pszichológiai terápiák során kezdték hasznosítani a nyugtató hatású képeket. Mivel a képek stresszcsökkentő hatásúak, így gyakran megjelennek orvosi magazinokban is. Napjainkban a festő továbbra is alkot, azonban az üzlet menedzselését fiai látják el. A képek talán pont azért olyan sikeresek, mert nincs konkrét célközönség, valamint politikailag is teljesen semlegesek. Képei elkészítése során általában festőkéssel viszi fel a festéket a vászonra.