A vezérműszíj állapotát rendszeresen ellenőrizni kell

A vezérműszíj egy keresztbordás szíj, melynek bordái a meghajtó bordás kerekébe kapaszkodnak, tehát nem feszülés vagy súrlódás segítségével történik a meghajtás. Ha a szíj megnyúlik, meglazul vagy a bordák letörnek, akkor mindenképp szakember segítségére van szükségünk, mert ilyen esetekben a vezérlés nehézkessé és pontatlanná válik, ami nagyon veszélyes lehet.

[wp_ad_camp_1]

A vezérműszíj rendszeres ellenőrzése mindenki számára ajánlott, mivel a csere nem olcsó, mert számos egyebet is ki kell ilyenkor cserélni a gépjárműben. Ilyenkor egy egész vezérműszíj készletet kell beszerezni, ami általában egy fogasszíjat, egy görgőt, esetleg két szimmeringet is tartalmaz. A vezérműszíj tökéletesen betölti funkcionális szerepét a gépjárművekben, ezért nincs szükség azt vezérműlánccal helyettesíteni, ráadásul a vezérműlánc sem hibásodik meg ritkábban, mint a vezérműszíj.

A mai vezérműszíjak kompozit anyagból készülnek, ami sokkal időállóbb, mint a régi. Ezek a szíjak csak szélsőséges esetekben nyúlnak meg, mivel rendkívül hőállók, és ellenállnak az olajnak, a hűtőfolyadéknak és az egyéb agresszív vegyszereknek. Ennek ellenére a rendszeres ellenőrzés nem elhanyagolandó.

A megnyúlás, megkopás mellett az is előfordulhat, hogy a vezérműszíj elszakad, ami azt eredményezi, hogy a motor vezérlése összeomlik, mivel ez mozgatja a vezérműtengelyt. A szakadás csak nagyon ritkán fordul elő, és könnyedén megelőzhető a vezérműszíj rendszeres ellenőrzésével.

Amennyiben meghibásodna vagy elszakadna a vezérműszíj a gépjárművében, bizalommal fordulhat a Kovács Autóalkatrész Kft. autószerelőihez, akik többéves releváns szakmai tapasztalataiknak, szakértelmüknek, munkaeszközeiknek és magas minőségű alkatrészeiknek köszönhetően mindig kiváló és garanciális munkát végeznek. A Kovács Autóalkatrész Kft. honlapján, alkatreszek.hu internetes oldalon könnyedén kiválaszthatja azt a vezérműszíjat, amire szüksége van, vagy felveheti a kapcsolatot a szakemberekkel.