A végbélrák szűrés rendszeres elvégzése ajánlott

A végbélrák egy olyan típusú rák, amely a vastagbélben (vastagbélben) kezdődik. A vastagbél az emésztőrendszer utolsó része.

[wp_ad_camp_1]

A végbélrák szűrés rendszeres elvégzése ajánlott, hogy kizárhassa ezt a nagyon súlyos betegséget, ezért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, hogy mindent megtudjon a végbélrák szűrés fontosságáról, valamint hogy időpontot kérhessen a szűrésre.  A vastagbélrák, vagy végbélrák általában az idősebb felnőtteket érinti, bár ez bármilyen életkorban előfordulhat. Ez általában kicsi, nem rákos (jóindulatú) sejtcsomóként kezdődik, amelyet polipnak neveznek, és amelyek a vastagbél belsejében alakulnak ki. Idővel ezeknek a polipoknak egy része elrákosodhat. A polipok kicsik lehetnek és kevés tünete lehet. Ezért az orvosok rendszeres szűrővizsgálatokat javasolnak a vastagbélrák megelőzéséhez azáltal, hogy azonosítják és eltávolítják a polipokat, mielőtt rákossá válnának. Ha vastagbélrák alakul ki, számos kezelés áll rendelkezésre annak kezelésére, ideértve a műtétet, a sugárterápiát és a gyógyszeres kezeléseket, például kemoterápiát, célzott terápiát és immunterápiát.

A végbélrákot néha vastagbélráknak nevezik, amely kifejezés egyesíti a vastagbélben kezdődő vastagbélrákot és a végbélrákot. Sok vastagbélrákban szenvedő ember nem tapasztal tüneteket a betegség korai szakaszában. Amikor a tünetek megjelennek, valószínűleg változnak, a rák méretétől és a vastagbélben található helyétől függően. Ha többet tudna meg a végbélrák tüneteiről, és arról, hogy hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, nézzen be bátran hozzánk a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, és itt időpontot kérhet végbélrák szűrésre szakorvosainktól. Ha megbízható szakorvosokat és kellemes környezetet akkor megéri hozzánk fordulni.