A csapadékvíz összegyűjtése és hasznosítása gyűjtő tartály segítségével

Sok háztulajdonos tisztában van azzal, hogy az esővíz összegyűjtése számos előnnyel jár. Leginkább spórolás céljából kezdik el összegyűjteni a vizet, ugyanakkor egyéb előnyök miatt is érdemes élni az esővíz összegyűjtés adta előnyökkel.

Csapadékvíz gyűjtő tartály kiváló módja az esővíz összegyűjtésének. Az esővíz összegyűjtése nem újdonság, nagyon sokan alkalmazzák, sőt manapság nagy népszerűségnek örvend. A vezetékes víz kiváltásának egyik kiváló módja és nem kerül semmibe. Tanulmányok szerint egy száz négyzetméteres tetőről évente körülbelül ötven-hatvan köbméter esővíz gyűjthető össze. Sokan hordókba vagy vödrökbe próbálják összegyűjteni az esővizet, azonban ez nem túl előnyös, ugyanis a csapadékvíz gyakran a tetőn lévő szennyeződések miatt piszkos lesz. Ennek következtében a víz könnyen algásodni kezd, ami egyáltalán nem előnyös. Éppen ezért szükséges a tetőről lefolyó, összegyűjtött esővizet megtisztítani a különféle szennyeződésektől. Erre a célra kiváló esővíz szűrők, illetve esőlopók lettek kifejlesztve, melyek a sunikft.hu webáruházban is megvásárolhatók!

A legegyszerűbb viszont megvásárolni egy kifejezetten a csapadékvíz összegyűjtésére kifejlesztett tartályt, esetleg esővízgyűjtő csomagot, mely az esővíz tisztántartására is alkalmas. Az ilyen tiszta vizet nem csak autómosásra, lehet használni, hanem akár takarításra is, illetve a növények öntözésére is kiválóan alkalmas. A kemény csapvízzel szemben az összegyűjtött lágy, természetes esővíz a növények számára is sokkal jobb választás. A csapadékgyűjtő tartályt úgy célszerű elhelyezni, hogy könnyedén meg lehessen közelíteni. A stabil elhelyezés érdekében célszerű egy esőgyűjtő tartály talpat is vásárolni. Bővebb információk a sunikft.hu webáruházban találhatók!