Üzemanyagszűrő cseréjének ideje

Az üzemanyagszűrő fontos feladatot lát el az autóban. Ahogy a neve is mutatja, az üzemanyag megszűrése a legfőbb feladata. Az üzemanyagszűrő cseréjére nincs egyetlen általános időpont, azonban a kényesebb dízeles autók esetében általában harminc-negyvenezer kilométerenként kell sort keríteni az üzemanyagszűrő cseréjére.

[wp_ad_camp_1]

Üzemanyagszűrő cseréjére a szakemberek minden második olajcsere időpontját javasolják. A common rail rendszerek esetében gyakorlatilag minden olajcsere alkalmával érdemes lenne sort keríteni az üzemanyagszűrő cseréjére is, annak érdekében, hogy a rendszer élettartama minél hosszabb legyen. Némely autókban részecskeszűrő is található, ami kiemelkedő biztonságot nyújt és az üzemanyagszűrő cseréjére is csak körülbelül tizenhatezer kilométerenként kell sort keríteni. Az üzemanyagszűrő feladata az üzemanyagban lévő szennyeződések megszűrése, annak érdekében, hogy ne juthassanak a motorba. Ezenkívül az üzemanyagszűrésnek köszönhetően a szennyező részecskék, kosz és por, a befecskendezőig, karburátorig sem juthatnak el, valamint dízeles autók esetében a porlasztóig.

A gépjárműben nem csak egy üzemanyagszűrő található, hanem több is. Egy a hajtóanyag betöltő nyílásnál van, melynek feladata a nagyobb méretű szennyeződéseket megszűrése. Típusonként eltérő lehet, hogy a tartály előtt vagy pedig után található-e az újabb üzemanyagszűrő. Ezenkívül az injektorok, porlasztók és karburátorok előtt szintén található egy üzemanyagszűrő, ami már a legkisebb anyagrészecskéket sem engedi tovább. Fontos információ, hogy az alkatrész a cserét követően veszélyes hulladéknak számít. Bővebb információkért és jó minőségű alkatrészért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és mérje fel a kínálatot!