Tökéletes fűtés ellenére hideg szobák – Hogyan lehetséges?

Irracionálisnak tűnhet, hogyha a fűtéssel minden rendben van, akkor mégis, hogy lehet, hogy a lakók szinte fáznak a szobában. Holott ez a probléma gyakoribb, mint sokan gondolnák, gyakorlatilag számtalan magyar család küzd ezzel.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információkért látogasson el a weboldalra! A magyar lakások nagy részéről elmondható, hogy egyáltalán nem rendelkeznek jó energetikai besorolással ez pedig a fűtésszámlán is megmutatkozik. Az energetikai besorolás elkészítése során három dolgot vesznek számításba, a fűtési rendszert, a szigetelést és a nyílászárókat. Ha a fűtés rendben működik, ellenben utóbbi kettővel problémák vannak, akkor gyakorlatilag csak a fűtésszámla összegét növeli. Ekkor fordulhat elő, hogy az ember gyakorlatilag az utcát fűti. Éppen ezért nem érdemes alul becsülni a szigetelést, mivel a tető és a homlokzat szigetelése által akár harminc-negyven százalékkal csökkenthető a fűtési energiaigény. Szerencsére egyre többen döbbennek rá a szigetelés fontosságára és igyekeznek otthonukat minél inkább energiatakarékossá tenni.

Ha a szigetelő anyagokat vesszük szemügyre, akkor fontos, hogy figyelembe vegyük a műszaki követelményeket, egyéni igényeket és az épület funkcióját. Az sem mindegy, hogy mi a cél, mivel ezáltal lehet meghatározni a szigetelés vastagságát és az anyag kiválasztást. Ha összességében nézzük, akkor a habosított polisztirol hőszigeteléseket a legkedvezőbb anyagok közt tudjuk említeni, mivel ezek biztosítják a legkisebb hőveszteséget, továbbá igazán kedvező árral rendelkeznek. A megfelelő szigetelés által a hőérzetünk is jobb lesz, arról már nem is beszélve, hogy a lakás értéke is növelhető ezáltal, ami manapság igazán fontos szempont.