Ön tudta, hogy az avokádó magja is fogyasztható?

Az avokádó egy olyan gyümölcs, amelyet nagyon sokan szeretnek és ahhoz, hogy étrendünk egészséges legyen, fontos, hogy a lehető legnagyobb gyakorisággal fogyasszuk. Amellett, hogy nagyon finom, sok olyan hatása van, amely pozitívan hat az egészségre.

[wp_ad_camp_1]

Az avokádó magja is fogyasztható, ugyanúgy mint a húsa. Mivel általában a gyümölcsök nagy részének a magja eldobandó sokan nem is gondolnák, hogy az avokádó magja is fogyasztható fel l ezért az emberek nagy része, csak a gyümölcs húsát fogyasztja el és a magját azonnal a szemétbe dobja. Az avokádómag íze, nagyon hasonlít a többi magfajtához és az aminosavak hetven százaléka a magban gyűl össze. Emellett antioxidánsokban is nagyon gazdag és a magból olaj is kinyerhető. Ez az olaj segít a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és csökkenti a koleszterinszintet, valamint gazdag olyan rostokba, amelyek segítik a gyomor működését és megelőzi a gyomorfekélyt és a fertőzéseket.

Felhasználás előtt természetesen meg kell tisztítanunk a magot és tegyük egy tepsire. Állítsuk a sütőt 120 fokra és hagyjuk két órát sülni. Ahogy kivettük szedjük le a héját, ami nagyon könnyű, hiszen ennyi idő után szinte magától lepattog. Ezután attól függően, hogy mire akarod használni aprítsuk darabokra. Ha például joghurtba vagy müzlibe szeretnénk tenni, akkor maradhat nagyobb darabokban, de ha sütibe vagy valamilyen folyósabb ételhez használjuk akkor természetesen nagyon apró darabokra kell aprítani vagy teljesen porrá őrölni. Mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és kísérletezhet azzal, hogy milyen ételben is szereti a legjobban az avokádó magját. Ahogy a fentiekből is láthatjuk egy olyan magról van szó amely amellett, hogy nagyon egészséges sok fajta ételhez passzol és az ízé is kellemes. Ne feledjük, hogy fontos az egészség és van olyan gyümölcsmag, amely fogyasztható és nem szabad a kukában kikötnie.