Ön is ügyel lefolyója karbantartására?

Sokan azt állítják, hogy fontos számukra otthonuk és a legapróbb részletekre is ügyelnek, így a lefolyó karbantartására is. A tapasztalatok viszont a legtöbb esetben teljesen mást mutatnak, ezért érdemes alaposabbnak lenni és a lefolyónak nagyobb figyelmet szentelni.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyó karbantartásáról bővebb információkat ezen a linken talál! Ha szeretné, hogy lefolyója hosszú életű legyen és minél ritkábban kelljen dugulással találkoznia, akkor érdemes pár hasznos tanácsot megfogadni. Ilyen például, hogy a konyhában a különféle ételmaradékokat, zsírokat, olajokat nem a lefolyóba engedi, főleg, hogy ezek megtapadnak a lefolyó cső felületén és nagy mértékben hozzájárulnak a dugulás kialakulásához. A fürdőszobában a haj, szőrszál és a sampon, valamint tusfürdő elegye jelent veszélyt a lefolyó csőre. Ha szeretné elkerülni, hogy dugulás alakuljon ki, akkor erre érdemes odafigyelni. A WC talán az egyik legveszélyeztetettebb objektum dugulás szempontból, mivel ide gyakorlatilag mindent képesek bedobni az emberek, ezért itt fokozottan nagy az esély a dugulás kialakulására.

A többség találkozott már dugulással, így, ha bekövetkezik a baj, akkor csak kevesen pánikolnak be, jellemző, hogy sokan pumpát ragadnak és igyekeznek megszüntetni a problémát. A csőgörény szintén hatásos eszköz lehet a dugulás elleni harcban. Az erős tisztítószerekkel viszont óvatosnak kell lenni, ugyanis könnyen nagyobb kárt okozhat vele, mint hasznot, mivel a túlzásba vitt erős tisztítószerek könnyen károsíthatják a lefolyó csövet, ami még nagyobb problémákhoz vezethet. Ha pedig sehogy sem boldogul, akkor érdemes szakembert hívni, aki professzionális eszközök segítségével megszünteti a makacs dugulást otthonában!