Nem megfelelő hulladékok a csatornában – mit okozhat?

Van, hogy szándékosan dobunk olyan tárgyakat a lefolyóba, amiknek nem ott lenne a helye, máskor önhibánkon kívül kerül oda. A következmények azonban általában azonosak.

[wp_ad_camp_1]

A csatornába kerülő idegen tárgyakról bővebben itt olvashat. A csatorna alapvetően nem túl bonyolult rendszer, a működési elve sem ördöngösség. Abban az esetben, ha fennakadás történik, akkor viszont komolyan kell venni a problémát, mivel a dugulás komoly bosszúságokat okozhat, másrészről a kórokozók elszaporodásához vezet és a lefolyó is használhatatlan lesz az időre. Egy igen hosszú hálózatról van szó, ami végig vezet az egész házon. Manapság a nagyvárosokban komoly ellenőrzés alatt állnak a csatornák, azonban a szakemberek óvva intik a felhasználókat attól, hogy oda nem illő dolgokat dobjanak a csatornába. Ha dugulás történik, akkor gyakran nem csak a saját, de a szomszédok életét is befolyásolja a változás, még pedig negatív irányba. Ez főleg a társasházakra, panelekre igaz.

A csatornák karbantartását manapság külön szervezetek végzik. Nem csak a karbantartás tartozik a feladataik közé, hanem az is, hogy kiderítsék, a különféle szennyeződések honnan kerültek a vezetékekbe. Abban az esetben, ha kiderül, akkor a vétkest súlyos bírsággal is büntethetik. Például a főzőolaj az egyik olyan anyag, ami számos problémát képes okozni. Nem csak dugulást képes előidézni, de a vezetékekben is kárt tehet. Továbbá a szennyezett víz kijuthat a talajba, aminek további súlyos következményei lehetnek. Tehát nem csak a saját érdekünkben érdemes ügyelni arra, hogy mi kerül a lefolyóba, hanem környezetünk szempontjából is. Bővebb információkért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra, ahol elérhetőségeket is találhat.