Mixerbeton vásárlása a legjobb helyen

A mixerbeton megmunkálhatóság a víztartalomtól, az adalékanyagtól (alak- és méreteloszlás), a cementtartalomtól és az életkortól (hidratáltság szintjétől) függ, és kémiai adalékok, például szuperplasztikázószer hozzáadásával módosítható. A víztartalom növelése vagy vegyi adalékok hozzáadása növeli a beton megmunkálhatóságát. A túl sok víz az adalékanyagok elkülönülését eredményezi (amikor a cement és az adalékanyagok elkezdenek szétválni), és a kapott beton minősége romlik.

Mixerbeton webáruházból rendelhető a betonar.hu weboldalra látogatva, tehát itt a helye nálunk, ha önnek is minőségi de kedvező árú mixerbetonra lenne szüksége. A nemkívánatos gradációjú aggregátumkeverék használata nagyon durva keverési formát eredményezhet, nagyon alacsony süllyedéssel, amelyet ésszerű mennyiségű víz hozzáadásával nem lehet jobban működőképessé tenni. A nemkívánatos gradáció azt jelentheti, hogy olyan nagy adalékanyagot használnak, amely túl nagy a zsaluzat méretéhez, vagy túl kevés kisebb aggregátumot tartalmaz a nagyobb osztályok közötti rések kitöltésére. E tényezők és más tényezők bármilyen kombinációja túl kemény keveréket eredményezhet, azaz nem folyik vagy nem oszlik el egyenletesen, nehezen kerül a zsaluzatba, és nehezen felületkezelhető.

A betont a megmunkálás alatt nedvesen kell tartani az optimális szilárdság és tartósság elérése érdekében. A kikeményedés során hidratáció következik be, lehetővé téve a kalcium-szilikát-hidrát (C-S-H) képződését. A keverék végső szilárdságának több mint 90% -a jellemzően négy héten belül érhető el, a fennmaradó 10% pedig évek vagy akár évtizedek során. A betonban lévő kalcium -hidroxid átalakítása kalcium-karbonáttá a CO2 több évtizedes abszorpciója következtében tovább erősíti a betont és ellenállóbbá teszi a sérüléseket. Bővebb leírásért nézzen be a betonar.hu weboldalra.