Milyen hátrányai vannak a folyékony halmazállapotú tüzelőanyagok alkalmazásának?

Magyarországon a gázzal való fűtés a legelterjedtebb módszer a lakás felmelegítésére. Azok, számára, akik nem ezt a módszert használják, a fűtés meglehetősen drága lehet. Bizonyos fűtési alternatívák a fűtés költségeit, akár kétszeresükre is emelhetik.

A folyékony halmazállapotú tüzelőanyagok kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Nagyon sokan, akik nem gázzal fűtenek, azok jellemzően fűtőolajjal vagy ömlesztett PB-gáz által melegítik fel otthonukat. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy igazán drágák, így a fűtési időszakban mélyen a zsebbe kell nyúlni. Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy a régi vagy kevésbé hatékony LPG- vagy olajkazánról egy jóval hatékonyabb kondenzációs kazánra vált. Ha a kazán megérett a váltásra, akkor jobb mielőbb megejteni a cserét, így pénzt spórolhat. A PB-gáz és az olaj költsége jóval magasabb a gázhoz képest. Ha szeretne viszonylag olcsón fűteni, akkor érdemes tájékozódni és egyéb lehetőségeket is számításba venni. Például a fatüzelésű kályhák is alternatívát jelenthetnek, mivel ezek sem túl drágák, ráadásul gyakran nagyon beválnak.

Természetesen a fatüzelésű kályháknak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, például olykor meglehetősen egyenetlenül melegszik fel a ház. Nagyobb házak esetében szükség lehet egyéb kiegészítő fűtésre is. A meleg vízhez pedig egyéb fűtési rendszerre lehet szükség. Érdemes a biomassza kazánok használatát is megfontolni, mivel ezek is egyre népszerűbbek, köszönhetően alacsony költségeiknek és annak, hogy környezetbarátnak mondhatók. Számos fűtési alternatíva áll rendelkezésre, ezeknek érdemes utána nézni és kipróbálni azt, amelyik Önnek a leginkább szimpatikus. Továbbá egy szakértő véleményét sem árt kikérni. Bővebb információkat a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon talál!