Milyen futószőnyegek lesznek a 2022-es év slágerei?

A szőnyegeknek sokkal nagyobb jelentőségei vannak otthonunkban, mint elsőre gondoljuk. Egy szép futószőnyeg például felvirágoztatja a folyosót és a lépcsőt.

A futószőnyegek nem minden lakásba szükségesek, hanem csak oda, ahol az adottságok megkövetelik. Folyosó, lépcső, konyha, hosszú terek, mind megkövetelhetik, hogy elhelyezzünk egyet.

Akármilyen szőnyegről beszélünk, életet lehel a helyiségbe és az egész tér hangulatáért felelős. Nappali szőnyeg, konyhai futószőnyeg, fürdőszoba szőnyeg, gyerek szőnyeg, stb.

Ha 2022 lesz az az év, amikor felújítanál, feldobnád a már-már kissé unalmasnak hitt, megszokott tereket, nagyszerű lehetőségek elé nézhetsz. A 2022-es lakberendezési trendek zseniálisak. Imádjuk a meleg hangulatot, a családias miliőt és a kényelmet.

Mivel hazánkban nőtt az építési kedv, ezért rengeteg modern, új lakás készült az utóbbi évben, de a felújítások száma is rekordméretű. A lépcsők futószőnyeggel való borítása is előtérbe kerül, akármennyire modern lépcsővel is rendelkezünk. A kényelmet, a melegséget nem múlhatja felül semmi, így a lépcsők gyönyörű futószőnyeget kapnak 2022-ben a szakemberek szerint.

Futószőnyeg
Futószőnyeg

A futószőnyeg előnyei:

  • Csökkenti a lépészajokat.
  • Csökkenti a csúszásveszélyt.
  • Meghitt, otthonos légkört szolgáltat a folyosón, a lépcsőn és a hosszú terekben.
  • Melegebb hatást biztosít, mint a zord csempe.
  • Jó érzés talpainknak és az ízületet is jobban kíméli, mint a kemény csempe.
  • Kisgyermekes családoknak is pozitívumokat nyújt, jobb szaladgálni és játszani rajta a gyermekeknek, mint a hideg padlón.

Milyen futószőnyegek lesznek a 2022-es év slágerei?

A retró ismét velünk lesz. A 60-as, 70-es évek stílusa a kényelem, a meleg színek, a praktikusság és a családias légkör visszaköszön 2022-ben. Vágyunk a nyugalomra, a kikapcsolódásra, a komfortosságra, amit színekkel is megteremthetünk. A narancssárga, a zöld, a barna színek mind megnyugtatóak, így a barna futószőnyeg, a zöld futószőnyeg és a narancssárga futószőnyeg is tökéletes választás az emeletre felvezető lépcsőre. A naturális színek mindegyike jó választás 2022-ben.

A konyhai futószőnyeg szintén a kényelemről szól. Sok időt töltünk ebben a helyiségben, jó, ha úgy rendezzük be, hogy szeressünk is itt lenni. Egy szép, stílusos színű, puha konyhai futószőnyeg megszeretteti a főzést.

Minél több szőnyeget helyezünk el otthonunkban, annál kényelmesebb és barátságosabb lesz a hangulat. Persze követve az egységesség elvét.