Milyen a jó gamer notebook?

Minden gamer tudja, hogy a játék akkor lesz igazán magas szintű, ha a megfelelő készülék rendelkezésre áll. Az viszont nem igazán egyértelmű, hogy pontosan milyen is az igazán minőségű, jól működő gép, hiszen nagyon sok függ az egyéni igényektől.

Gamer notebook vásárlásakor gyakorlatilag egy komplett számítógépet szerzünk be, hiszen a kijelzőt és a billentyűzetet is beszerezzük. Ez azt is jelenti, hogy a döntés során nagyobb odafigyelésre van szükség. Ez esetben nem elegendő átnézni a műszaki paramétereket, hanem a kijelzőre és a billentyűzetre is nagy figyelmet kell fordítani. A beépített kijelző adott, vagyis nem lehet rajta változtatni. Általában 15 vagy 17 hüvelykes, bár vannak kisebb és nagyobb típusok is. Némely gyártó próbálkozik, hogy az átlagnál nagyobb kijelzőt dobjon piacra, ez viszont azt is jelenti, hogy így a teljes készülék nagyobbá és nehezebbé válik, ami nem feltétlenül előnyös, különösen, ha szeretnénk rendszeresen magunkkal vinni a készüléket. A gamer notebook általában LED háttérvilágítással és chiclet, azaz gumi botos billentyűzettel rendelkezik.

A kényelmes használatot nagymértékben befolyásolja a gép billentyűútja, vagyis, hogy milyen mélyen lehet lenyomni a billentyűt. A legoptimálisabb a másfél milliméteres úttal rendelkezik. Az igazán csúcskategóriás gamer notebookok viszont jellemzően teljesen mechanikus billentyűzettel rendelkeznek, ami még kényelmesebb használatot eredményez. A paraméterek mellett egy-egy márka termékeinek főbb jellemzőit is célszerű megvizsgálni, amiben az online szakértői cikkek, videós bemutatók és különféle tartalmak nagy segítséget nyújtanak. Minél alaposabban nézünk utána a témának, annál kevésbé fogjuk elveszve érezni magunkat a kínálatot megtekintve és nagyobb eséllyel hozunk jó döntést.