Mikor jó választás az L és U alakú kanapé?

Az L és az U alakú kanapé említésére jellemzően nagyobb méretű bútorokat képzelünk el, amelyek betölti szinte az egész helyiséget. Holott vannak kisebb típusok is, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy nagyobb méretű bútorokról van szó, így alaposan át kell gondolni, hogy hova helyezzük el ezeket a bútorokat.

L és U alakú kanapé több szempontból is ideális választás, azonban mivel nagy méretű bútorokról van szó, alaposan át kell gondolni a döntést. Azt előre érdemes leszögezni, hogy mindig a nappalihoz veszünk kanapét és nem a kanapéhoz nappalit. Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert hiába szeretünk bele egy csodaszép, hatalmas bútorba, ha egy aprócska helyiségbe kell választani, akkor jobb lemondani róla, mert rendkívül ormótlannak fog hatni. Az L alakú kanapé akár kisebb méretű helyiségekben is tökéletesen megállja helyét, illetve arra is tökéletes ez a típus, hogy a szoba egy részét leválassza. Nagyobb méretű nappali esetén nincs kérdés, bármekkora kanapé választható, arra viszont érdemes ügyelni, hogy a kanapé milyen irányú, hiszen utólag már nem igazán lehet korrigálni. Ha a tér hatalmas, akkor az U alakú kanapé a legideálisabb, amelyen rengetegen elférnek, így, ha szeretjük rendszeresen vendégül látni a családot vagy a barátokat, akkor tökéletes választás.

Az U alakú sarokülő esetében eldönthetjük, hogy egybe szerelt vagy több darabból felépíthető típust választunk. Utóbbi nagy előnye, hogy úgy variáljuk, építjük fel a bútort, ahogy csak szeretnénk. Mivel nincs rögzítve, így csak a képzelet szab határt a felépítésnek, továbbá költözéskor vagy a bútor lecserélésekor sokkal könnyebb szállítása. Akár az U alakú, akár az L alakú kanapé mellett teszi le a voksát, azt javasoljuk, hogy látogasson el az ulogarnitura.net webáruházba és tekintse meg a széleskörű kínálatot!