Mi az a WhatsApp?

Lehet, hogy a WhatsApp egy kevéssé ismert üzenetküldő alkalmazás az de a világ számos pontján ez a mindennapi élet elengedhetetlen része. A Facebook tulajdonában lévő alkalmazás könnyen az egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatás a világon.

Mi az a WhatsApp? Mindent megtudhat az alkalmazásról a tudasmania.hu weboldalon tehát érdemes benézni hozzánk. A WhatsApp népszerűségének megértéséhez meg kell értenie, hogy ez volt az egyik első mobilalkalmazás, amely ingyenes, internetalapú üzenetküldést kínált. Ahelyett, hogy szöveges üzeneteket küldene mobil-adatátviteli hálózatokon, ahol díjak merülhetnek fel, a WhatsApp elsősorban egy Wi-Fi kapcsolatra támaszkodik, hogy ingyenesen küldjön és fogadjon üzeneteket és hívásokat. A WhatsApp alkalmazást több mint 2 milliárd felhasználó részesíti előnyben a kommunikáció ésszerűsítésének képessége miatt, eszközétől vagy helyétől függetlenül. A WhatsApp fő vonzereje, hogy lehetővé teszi hívások és üzenetek küldését és fogadását csak internetkapcsolat használatával, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag ingyenesen használható és ideális nemzetközi hívásokhoz. Nincs regisztrációs díj, és nem kell aggódnia az adatcsomagra vonatkozó juttatások miatt.

Noha a WhatsApp hasonlít más üzenetküldési szolgáltatásokra, például az iMessage vagy a Google Messages szolgáltatására, mégis kínál néhány fontosabb előnyt, amelyek közül a legfontosabb a platformokon átívelő funkcionalitás (például Android és iOS között). Ránézésre úgy tűnhet, hogy a WhatsApp nem más, mint egy szöveges üzenetküldő alkalmazás, de sokkal többet tud. A hanghívások mellett a WhatsApp videóhívásokat is kínál, beleértve a csoportos funkciót is, amely akár nyolc résztvevőt is beenged egy hívás során. Hangüzeneteket rögzíthet és küldhet egyéni csevegésekbe vagy csoportos csevegésekbe. Bővebb leírásért a tudasmania.hu weboldalra látogasson.