Mi a mai névnap?

Ma Emánuel névnap van, ami azt jelenti: velünk az Isten, és ez egy héber eredetű név. A névnapokat szökőévente úgy ünnepeljük, hogy beiktatunk egy szökőnapot február 24-én, amikor egyetlen névnapot sem ünneplünk, és 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-eit és így megy ez egészen márciusig, amikor is visszaáll a régi rend. Weboldalunk, a mai-nevnap.hu nem kezeli a szökőéveket, ezért erre külön oda kell majd figyelni.

[wp_ad_camp_1]

Mai névnap megtekinthető a mai-nevnap.hu weboldalon, ezért ha arra kíváncsi, hogy ma melyik névnapot ünnepeljük, vagy bővebben olvasna a nevek jelentéséről, akkor mindenképpen keressen fel minket, hiszen itt a név keresése menüpontban a saját nevét is megtalálhatja és átnézheti a teljes névnaptárt is. A névnapokat nemcsak hazánkban ünnepeljük, hiszen más népek is szamon tartják a névnapokat, viszont még mielőtt felköszöntené ismerőseit névnapjuk alkalmából nézzen utána annak, hogy az adott kultúrában ünneplik-e a névnapokat, mert megeshet az is, hogy nem fogja tudni, hogy miről van szó. Hazánkban egy napon általában egy névnapot ünneplünk, de az is előfordul, hogy két vagy annál több névnap esik egy napra, viszont minden nap van egy fő névnap, és weboldalunkon csak ezt tekintheti majd meg.

Ha többet tudna meg arról, hogy más népek hogyan ünneplik a névnapokat, vagy bővebben olvasna arról, hogy hogyan ünnepeljük a névnapokat szökőévben, akkor látogassa fel weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, hiszen itt megtalálhatja majd saját nevét is és többet tudhat meg nevének jelentéséről. Weboldalunkon megtalálhatja a teljes névnaptárt is, így előre megnézheti, hogy milyen névnapok következnek. Nálunk arra is lehetősége lesz, hogy bővebben olvasson a holnapi illetve a tegnapi névnapról. Amennyiben tehát kíváncsi a névnapokra és a névnapok ünneplési szokásaira, akkor itt a helye nálunk.