Mekkora levonásokra kell számítanunk 2018-ban a bruttó bérből?

2018-ra számos változás történt a kormányrendelet által, az adókedvezmények szempontjából. Jó, ha tisztában vagyunk a munkáltató által nyújtott bruttó összeggel, így ki tudjuk számolni a havi nettó bérezésünket.

[wp_ad_camp_1]

Nettó bérkalkulátor 2018 a www.pontosido.com weboldal alapján kiszámolhatjuk a pontos összeg alakulását. A bérkalkulátor alkalmazása gyors és egyszerű, csak annyit kell tennünk hozzá, hogy kitöltjük a megadott mezőket és megkapjuk a nettó keresetünket. Ha pontos adatot szeretnénk kapni, fontos, hogy tudjuk a munkáltató által kifizetett bruttó összeget. 2014-ben több szempontból is változtak az jövedelmi adóra vonatkozó törvények. A legnagyobb változást a családi adókedvezmény hozta, amely több tízezer család számára jelentett könnyítést. 2018. január 1-től 2 gyermeket nevelő családok részére nő az igénybe vehető adókedvezmény összege. Kettő gyermek esetén 35.000 Ft kedvezményben részesülhetünk, míg 3 vagy több háztartáson belüli gyermek esetén, gyermekenként 33.000 Ft kedvezmény igényelhető.

A bérkalkulátor a fentebb említett tényezőkön túl, továbbá arra is kitér, hogy teljes munkaidős vagy egyszerűsített teljesítményű munkahelyen dolgozunk. A bérkalkulátorban megadott pontos adatokat követően részletesen feltünteti, hogy milyen költségek levonása hárul a munkáltatóra és a munkavállalóra. Ez által megkaphatjuk a nettó jövedelmet, vagyis, hogy mennyi pénz marad a zsebünkben. A www.pontosido.com weboldalon található bérkalkulátor minden adószabálynak, társadalombiztosítási szabályzatnak megfelel, és nyomon követi a lehetséges változásokat és mindig naprakészen áll rendelkezésünkre, hogy egyszerű folyamat mellett kiszámolhassuk a várható nettó jövedelmünket.