Konyhabútor választás, ahogy egy profi csinálja!

A konyha arculatát elsősorban a konyhabútor határozza meg, hiszen ez a legnagyobb bútor, az ember szeme rögtön oda téved. A konyhában töltött percek valódi örömmé fognak válni, abban az esetben, ha okosan választjuk ki a konyhabútort!

[wp_ad_camp_1]

Konyhabútor – Ételeink akkor lesznek igazán finomak, ha a megfelelő konyhában készülnek. Badarságnak hangozhat ez a kijelentés, ugyanakkor van benne némi igazság. Ha a konyhapult megfelelő magasságú, kellő munkafelület áll rendelkezésre, bőven van hely pakolni, tehát elég tárolófelület van a konyhában, továbbá az esztétikummal sincs probléma, akkor a főzés garantáltan élvezetes lesz. Mindenkinek egy kicsit mást jelent az ideális konyha és így az ideális konyhabútor is. Bizonyos támpontok viszont sokat segíthetnek a megfelelő konyhabútor kiválasztásban. Ilyen például a méret és az elrendezés. A méret, azért lényeges, hogy hátfájdalom és állandó nyújtózkodás, görnyedés nélkül tudjunk főzni. Az elrendezéssel pedig sok bosszúságtól tudjuk magunkat megóvni. A konyhai tevékenység jól bevált menete: hűtő, előkészítő pult, majd a tűzhely vagy a sütő és legvégül a mosogató.

Bár másodlagos szempont, azonban sokakat mégis elsősorban az esztétikum érdekel, tehát a színek és a stílus. A legfontosabb, hogy szem előtt tartsuk a harmóniát. A színek kapcsán a világos színek amolyan biztonsági zónát jelentenek, gyakorlatilag bárhova illenek. Ez viszont nem igaz a sötét színekre. Ugyanis kis helyiségekben nem tanácsos sötét színt használni, ugyanis könnyen olyan érzetet kelt, mintha egy barlangban lenne az ember. Ennek oka elsősorban, hogy a sötét színek összenyomják a teret. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a doomusz.hu webáruházba, ahol minden információ megtalálható egy helyen!