Kijutós játék – virtuálisan is nagy élmény

A szabadulós vagy kijutós játékok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az online változatók után 2006-ban az élő kijutós játékok is megjelentek, azonban az online verzió továbbra is nagy népszerűségnek örvend.

[wp_ad_camp_1]

Kijutós játék nagy előnye, hogy gyakorlatilag minden korosztály játszhat vele, aki egy olyan játékra vágyik, aminek során az agytekervényeket is alaposan meg kell mozgatni. Vannak, akik nem elég bátrak vagy nincs a közelben élő szabadulószoba, így jobb híján marad az online verzió. Tény, hogy közel sem adják vissza azt a komplex élményt, amit egy valódi szabadulószoba, valamint általában egyedül kell játszani. Ugyanakkor a hátrányok mellett számos előny is van, mint például, hogy bárhol, bármikor lehet vele játszani. Vannak, akik kifejezetten szeretnek egyedül játszani, számukra az online verzió jelenti a tökéletes megoldást. Ezek a szabadulós játékok tökéletesek megdolgoztatják az agytekervényeket. Persze, joggal merül fel a kérdés, hogy hogy lehet online kijutós játékokra bukkanni.

Online kijutós játékok

Alapvetően a használni kívánt eszköztől függ, hogy hol érdemes megkezdeni a szabadulós játékok utáni keresgélést. A laptop vagy az asztali számítógép számos lehetőséget biztosít, mivel számos szabadulós flash játék található az interneten. Ha inkább mobilon szeretnénk játszani, akkor Play Store vagy Apple Store alkalmazásai jelenthetik a megoldást. Ma már számos oldal gyűjti egybe az online szabadulós játékokat. Ezek alapvetően nagyon hasonló játékok, különféle tárgyakat kell keresni, a megfelelő sorrend segítségével pedig egyre közelebb kerülhet a játékos a megoldáshoz és kiszabadulhat. A játékok nagy része angol nyelvű, így nem árt legalább alap szinten beszélni a nyelvet.