Hogyan lehet igazán energiatakarékos?

Az új, nagy hatásfokú fűtési rendszerek fogyasztják a legkevesebb energiát, de a régebbi modellek is hatékonyabbá tehetők. Az első lépés a szakember által végzett éves szervizelés. Ez magában foglalja azokat a részeket, amelyeket nem lát vagy nem ér el, és gondoskodik arról, hogy ne működjön többször a kelleténél. Ha háromhavonta cseréli ki a szűrőket, ha felújítást végzett vagy házi kedvencei vannak, akkor a levegő könnyen bejut az egységbe, és meghosszabbítja a rendszer élettartamát.

Tovább a bejegyzésre! Itt többet tudhat meg az energiatakarékosság lépéseiről, tehát kattintson a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra és itt a leghasznosabb infókkal várjuk. Az igény szerinti vízmelegítők gyakran a leghatékonyabb választást jelentik, mivel a víz csak használat közben melegszik fel. Az elektromos melegvíz-tartályokat próbálja meg szigetelő takaróba csomagolni a hőveszteség csökkentése érdekében. A forró levegő a csővezetékek illesztésein keresztül távozhat. Ez azt jelenti, hogy fizetni kell azért, hogy olyan helyeket fűtsön, amelyeket nem szeretne (például egy befejezetlen alagsort), és nem jut el hő olyan helyekre, amelyeket szeretne (felső emeleti szobák). Ha fűtő-szellőzőszalagot ragaszt minden látható illesztésre, az segít. Légmentes tömítés nélkül energiát pazarol otthonának fűtésére és hűtésére.

Ellenőrizze a huzatot úgy, hogy égő füstölőt vagy gyertyát tart az ablakkeretek és ajtók köré. Ha villog, huzatja van. A hidegebb hónapokban a külső ablakfólia felhordása tovább növeli a hatékonyságot. A mennyezeti ventilátorok nagyszerűek, ha a hálószobákat kell hűteni, de nem az egész házat, különösen éjszaka. A ventilátor a hideg hónapokban is segít a legtöbb esetben „fordított” opcióval, amely a meleg levegőt lenyomja a helyiségbe. További információkért nézzen be a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra.