Gyógygomba online vásárlása

A shiitake gombáknak gazdag, földes íze van, és jellegzetes íze leginkább húsos. Ezeknek a gombáknak nagy a sapkája, 2-5 hüvelyk széles, színük világos és csokoládébarna között változik, vonzó kontrasztot biztosítva halvány krém alsó részükkel.

[wp_ad_camp_1]

Gyógygomba online rendelhető a gyogyline.hu weboldalon méghozzá szuper árakkal, tehát nézzen be hozzánk és rendeljen gyógygombát kedvező áron, villámgyors kiszállítással. A Lentinula edodes Japán, Korea és Kína hegyvidéki régióiban honos, ahol kidőlt rönkökön nő. Ez a faj egész Kelet-Ázsiában hosszú múltra tekint vissza, az emberek vad shiitake-et gyűjtöttek mind az élelmiszerek, mind a hagyományos orvoslás számára. Körülbelül 1000–1200 évvel ezelőtt kezdték el Kínában az emberek a shiitake gombákat termeszteni, ahol a fajt shankuként ismerték. A termesztési módszerek később elterjedtek Japánban, a szamuráj harcosok irányították az arisztokrácia termelésének nagy részét. Itt a shiitake elnyerte azt a nevet, amely ma is széles körben elfogadott – a shii a Castanopsis cuspidata, a keményfa fafajok esetében, amelyeken a gombák általában nőnek, és felveszik mellé a gomba japán nevét.

Manapság a shiitake gombák az egész világon népszerűek ízük és praktikus képességük miatt, hogy természetes kidőlt rönkökön vagy mesterséges szubsztráton növekedjenek. Megtalálhatja őket gyógygomba készítményeinkben is. A shiitake gombákban az egyik legnagyobb mennyiségű természetes réz található, amely egy ásványi anyag, ami támogatja az egészséges ereket, a csontokat és az immunrendszert. Valójában 1/2 csésze shiitake gomba adja az ásványi anyagnak a napi ajánlott bevitelének 72 százalékát. A gomba gazdag szelénforrás is. További részletekért és a teljes kínálatért nézzen be a gyogyvarazs.hu weboldalra.