Fényvédő fólia a vakító napfény ellen

A vakító napfény és a káros UV sugárzás komoly veszélyeket jelent a bőrre, ezzel mindenki tisztában van, ugyanakkor sokan nem is sejtik, hogy mindezek a lakáson belül is hatnak ránk. A vakító napfény gyakorlatilag esélytelenné teszi a laptopon vagy számítógépen való hatékony munkát.

Fényvédő fólia – Elsősorban az irodaházakban veszik nagy hasznát a fényvédő fóliáknak, ugyanakkor otthon is nagy hasznát vehetjük. Az ablak közelében ülni jó, különösen akkor, ha a kertre is rálát az ember, viszont, ha nem rendelkezik fényvédő fóliával, akkor a kellemes online szörfözés vagy munka lehetetlenné válik, mert nem fogja látni, ami a képernyőn van. Így nem csoda, hogy irodaházakban előszeretettel alkalmazzák a kollégák hatékony munkavégzése érdekében. Ugyanakkor a fényvédő fóliának nem csak az az előnye, hogy a vakító fényt megszűri, hanem a káros UV sugarakkal szemben is hatékony. Ez azt jelenti, hogy aki az ablak mellett ül, az is biztonságban lesz és nem kell féltenie bőrét. Ez különösen a kisgyerekek esetében fontos, ugyanis az ő immunrendszerük még nem olyan erős, mint a felnőtteké és bőrük is érzékenyebb.

A fényvédő fólia további előnye, hogy a hőmérsékletet is visszatartják, így az olyan lakásokban, amik hővédő fóliával vannak felszerelve jóval hűvösebb van, mint azokban, ahol nincsen fólia. A fényvédő fóliáknak köszönhetően a klímát sem kell magas fokozaton használni, így a költségekből is lefaraghat. Otthona ezáltal sokkal kellemesebbé és energiatakarékosabbá válik. A fényvédő fólia felhelyezését érdemes szakemberre bízni, aki az üvegfelületet alaposan letisztítja és csak azután helyezi fel az üvegfelületre. A felhelyezést követően harminc napig száradnia kell a fóliának, ez idő alatt tisztítani sem szabad. Bővebb információkat az ablakfoliaguru.hu weboldalon talál!