Fémmentes cirkónium korona előnyei

Abban az esetben, ha foghiányát esztétikus és tartós módon szeretné pótoltatni, akkor a fémmentes cirkónium a legelegánsabb és egyben legesztétikusabb választás. A számítógépes CAD-CAM technológiának köszönhetően megvalósul az ultraprecíz illeszkedés, ami a tartósság záloga.

Ajánlott cirkónium korona kiválasztása az esztétikus mosolyért! A cirkóniumról azt kell tudni, hogy teljesen természetes alapanyag. Fémmentes, nagy szilárdságú anyag, mely fehér, így a fém kiváltására tökéletes. A régi fémkerák esetében gyakori probléma volt, hogy idővel szürke ínyszél vált láthatóvá. A cirkónium porcelán koronák esetében ettől nem kell tartani. Az emberi pontatlanságokat a számítógépes CAD-CAM technológia tökéletesen kiküszöböli. A hagyományos megmintázás helyett a cirkónium koronák és hidak tervezése számítógépes programmal történik. A virtuális mintát pedig frézgép faragja ki a cirkónium tömbből. A kiindulástól kezdve a végleges átadásig, fogászati szituáció függvényében körülbelül egy hét telik el. Viszont az elkészülés ideje alatt sem kell a páciensnek fogak nélkül lenni, mivel a cirkónium korona vagy híd funkcióját az átmeneti időszakban ideiglenes fogpótlás biztosítja.

A páciensek előszeretettel választják a cirkónium porcelán koronát, mivel ez az a korona típus, mely nem csak esztétikus és egyben természetes megjelenést biztosít, hanem biztonságosan és tartósan tud vele rágni a páciens éveken át. A cirkónium rendkívül erős anyag, így több fog hiánya esetén híd is készíthető belőle. A Budapest Dental rendelőben készült fémkerámia fogpótlásra három év garancia jár. Viszont a garancia feltétele az évenkénti szűrővizsgálaton való részvétel. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a budapestdental.hu weboldalra!