CSP szolgáltatás – Mit érdemes tudni róla?

Manapság egyáltalán nem könnyű megérteni, hogy a rengeteg mozaikszó és számítógépes kifejezés pontosan mit takar és miért is lenne jó használni őket. Mielőtt a konkrét CSP szolgáltatásról szót ejtenénk, érdemes tisztázni, hogy maga a CSP pontosan mit takar.

[wp_ad_camp_1]

CSP szolgáltatás – A fiatalabb generációnak egyáltalán nem kell magyarázni, hogy mi az a felhő. Ők pontosan tisztában vannak, vele, hogy nem egy természeti képződményről van szó. Az informatikai felhők ma már szinte mindenütt ott vannak. Korábban egyszerű volt a folyamat, az ember megvásárolta saját eszközeire a szoftvereket és azon futtatta őket. Az elmúlt években azonban nem kisebb felhőkről beszélünk, hanem néhány igazán nagy felhőszolgáltató jött létre, amik a mai napig domináns szerepet töltenek be az informatikai felhők piacán. Az informatika az elmúlt években a felhőbe költözött. Korábban a szoftverek értékesítése egyszeri tranzakcióval járó, előre fizetéses rendszer volt, míg mára a felhős szoftverek előfizetéses szolgáltatássá váltak.

Talán mondanunk sem kell, hogy a Microsoft gyorsan alkalmazott a megváltozott helyzethez. Ennek eredményeként született meg a Microsoft CSP, ami nem más, mint a Cloud Solution Provider rövidítése. Az új modell azoknak a partnereknek lett kifejlesztve, akik a felhős piac nyújtotta előnyökből szeretnének részesülni. A partnerek kétféle modell közül tudnak választani, egyik a direkt partner, másik az indirekt. Az előbbi közvetlenül a Microsofttal kerül kapcsolatba, míg a második egy úgy nevezett indirekt partnerrel szerződik. A második előnye, hogy az indirekt partner magára vállalja a technikai támogatást és a számlázást, tehát a viszont eladónak csak az értékesítésre és a marketingre kell koncentrálnia.