Az orvosi pszichológia központja!

Ugyan ki ne érezte volna élete során legalább egyszer úgy, hogy az élete kátyúba került? Bármennyire is vágyunk bizonyos dolgokra, az ember sajnos igen fiatalon kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy nem minden úgy alakul, ahogyan azt mi szeretnénk.

[wp_ad_camp_1]

Az orvosi pszichológia még manapság is furcsa reakciókat vált ki egyesekből. Ha valakinek például huzamosabb ideig fáj a feje és orvoshoz fordul a gondjával, azon senki sem botránkozik meg, ha azonban az illető úgy dönt, hogy a megoldatlan lelki ügyeinek kibogozására felkeres egy pszichológust, az emberek jelentős százaléka még ma is rosszallóan csóválja a fejét. A „nem vagyok én hülye, nem kell nekem pszichológus” mentalitás sokakra még napjainkban is jellemző, pedig nagyon fontos lenne, ha végre mindenki megértené, hogy segítséget kérni nem az elmebaj vagy a gyengeség jele, sőt, az igazán erős és az életét jobbá tenni vágyó ember képes beismerni saját magának és a környezetének, ha úgy érzi, hogy a gondok ellepik. Arról nem is beszélve, hogy a kezeletlen lelki bajoknak akár végzetes következményeik is lehetnek, ha például egy depressziós ember nem látja a kiutat, elönti a reménytelenség és kilátástalannak érzi a körülményeit, képes lehet akár önkezével véget vetni az életének! Éppen ezért, ha huzamosabb ideig észleljünk magunk a már-már állandósult lehangoltság tüneteit, semmiképp se forduljunk magunkba, azonnal keressünk fel egy szakembert!

A kudarcot, a sikertelenséget, a szakítást, a veszteséget és a traumákat mindenki különböző módon és eltérő tempóban éli meg és dolgozza fel, azonban előfordulhat, hogy be kell látnunk: egyedül nem vagyunk képesek felülkerekedni az adott problémán. A legtöbben nehezen jutnak el erre a felismerésre, ugyanis még a huszonegyedik században is számos előítélet él az emberek fejében, ha a lelki egészségünkről van szó. A lelki sérülések ezen kívül fizikai betegségekbe is torkollhatnak, ezeket hívjuk pszichoszomatikus tüneteknek. Higgye el, minden kellemetlen és fájdalmas helyzetből van kiút és próbálja meg helyreállítani a lelki egyensúlyát, ezzel ugyanis a testének is nagy szolgálatot tesz. Forduljon szakemberünkhöz, Dr. Szabó Zsuzsa pszichológushoz, aki a Belvárosi Orvosi Centrumban segít már hosszú évek óta mindazoknak, akik az Önéhez hasonló problémákkal küszködnek!