A zománcozott bogrács típusai

A bogrács a magyar emberek egyik kedvenc gasztronómiai eszköze. Talán azért is olyan népszerű, mert a kerti partik elengedhetetlen eszköze, ahol jellemzően a jókedvé a főszerep. Másrészt a bográcsban készült ételek íze utánozhatatlan, konyhai körülmények között gyakorlatilag lehetetlen reprodukálni.

Zománcozott bogrács az egyik legkedveltebb magyar gasztronómiai eszköz, amely szinte azonnal előkerül, ahogy beköszönt a jó idő. Azok, akik mesteri szinten űzik a bográcsban való főzést, tisztában vannak vele, hogy a bogrács anyaga és mérete komoly hatással van arra, hogy milyen lesz a végeredmény. A különféle bográcsoknak megvan a maga sajátossága és előnye. Azok a zománcozott bográcsok, amelyek felfelé szűkülnek, az úgy nevezett bajai bográcsok, amelyek az olyan leveses ételek készítéséhez tökéletesek, mint például a halászlé. A másik típus a felfelé szélesedő bogrács, amelyet alföldi bográcsként is kapni. Ennek másik neve az alföldi bogrács. Elsősorban egytálételek elkészítéséhez ajánlott ez a típus. A zománcozott bográcsok nagy előnye, hogy könnyű őket használni, különösen egy megfelelő állvánnyal együtt használva.

Méreteket tekintve is bőven van miből válogatni, hiszen hatalmas választék áll rendelkezésre zománcozott vagy másként zománcos bogrács terén. Attól függően érdemes választani, hogy mekkora hely áll rendelkezésre és hány főre szeretne főzni. A nagyobb bográcsokhoz azt javasoljuk, hogy vásároljon kémény csöves üstházat. Az, hogy milyen bográcsot vásárol, befolyásolhatja az elkészített étel milyenségét, zamatát, ugyanakkor tény, hogy alapvetően bármelyik bogrács alkalmas a pörkölt, halászlé vagy gulyásleves elkészítésére. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a konyhamuhely.hu webáruházba!