A vizes fal hatalmas problémát jelenthet hosszú távon

Saját ingatlan esetében bizonyos állagmegóvási kérdésekre folyamatosan nagy hangsúlyt kell fektetni. A tetőszerkezet, a különböző vezetékek mellett gyakorta ellenőrzést kíván a falak állapota is. Ez természetesen esztétikai szempontból is lényeges, ám a vakolat, vagy a festés állapota mellett a mélyebben gyökeredző problémák felderítése még inkább kardinális.

A vizes fal ugyanis hosszú távon óriási problémákat okozhat. Ha csak időszakosan észlelhető, akkor valószínűleg valami olyan ok áll a háttérben, ami szintén nem állandó jellegű. Lehetséges, hogy a tetőn lévő hiba engedi át a viharok során a nedvességet, de az is benne van a pakliban, hogy valamilyen gépészeti mulasztás, vagy épp csőtörés okozza a jelenséget. Ez néha teljesen egyértelműen megállapítható, azonban megesik, hogy szakemberek segítségével deríthető csak fel. Azzal is érdemes azonban számolni, hogy a vizesedés alulról, a talaj felől megy végbe, ezt a szigetelés hiánya, illetve annak elöregedése okozhatja.

Bárhogy is legyen, nem szabad félvállról venni a dolgot. A vizes fal ugyanis nem csupán statikailag ront az ingatlan állapotán – extrém esetekben akár veszélyessé is válhat annak használata -, hanem az egyéb következményei is súlyosak lehetnek. A vizesedéssel szinte mindig együtt jár a penész is, azzal pedig a semmivel sem összetéveszthető, dohos szag. Ettől megszabadulni vegyszerekkel szinte lehetetlen és a berendezések mellett ez az egészségünket is veszélyeztetheti. Elengedhetetlen tehát minél gyorsabban megtalálni a megfelelő megoldást, szerencsére ma már igen ritkán van szükség komolyabb bontással járó beavatkozásokra. Az injektálásnak, valamint az utólagos, acéllemezes szigetelésnek köszönhetően a probléma rövid idő alatt, kényelmesen megszüntethető, sőt a kiújulása is megakadályozható.