A szennyvíz csatorna lejtésének fontossága

A csatornarendszer építésében kevésbé járatosak számára korántsem világos annak lejtésének fontossága. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mértékűre lesz kialakítva a lejtése, hiszen, ha például 3 és 8% közötti lejtést alakítanak ki, akkor a víz gyorsan lefut, így a szilárd szemét nem tud távozni. Ennek a következménye pedig az lenne, hogy megmarad a lefolyóban, ami duguláshoz vezet.

[wp_ad_camp_1]

A szennyvíz csatorna lejtése tehát meghatározó tényezőként játszik szerepet a csatornarendszer kiépítésének alkalmával. Lényeges, hogy ennek elvégzését hozzáértő személy végezze el. Nem utolsó szempont a csatornarendszer építésének megbízottját aszerint kiválasztani, hogy hány éves tapasztalattal rendelkezik. A szennyvíz csatorna lejtése szempontjából ugyanis egy többéves tapasztalattal rendelkező jobban megfelel ennek a munkának az elvégzésére.

Bár a szennyvíz csatorna lejtése elsőre egy kis apróságnak tűnhet, ám valójában nagyon is sok gondot okozhat akár évtizedeken át is a nem megfelelő kialakítása. Több tényező együttes hatását javasolt figyelembe venni, mielőtt a csatornarendszer kiépítésével megbízott személy kivitelezi, illetve kiépíti leendő csatornahálózatunkat. Ilyen szempont lehet a bokrok, fák és mindezek gyökérzetének figyelembe vétele.

A gyakorlott szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a megfelelő szennyvíz csatorna lejtése 3-5 ezreléktől ne legyen. Amennyiben nem tartják be ezt az úgynevezett előírást, sok problémával, és főleg sok dugulással kell számolnia a csatornarendszert használónak. Természetesen hosszabb távú használat után az optimálisan kialakított szennyvíz csatorna lejtése mellett is számítani kell dugulásra. Ha mindezt szakértőkre bízná, keressen fel minket, és mi garantáltan elhárítjuk a legcsúfosabb dugulást is!