Munkavédelem ellenőrzés – nem probléma!

Egy ellenőrzés minden cég vezető rémálma, főleg, ha nincsen rá rendesen felkészülve. Számos jogszabály vonatkozik erre a területre, így nem csak szükséges, de nagyon fontos is, hogy szó essen róla, valamint mindent rendben találjanak egy esetleges ellenőrzés során.

Munkavédelem egy nagyon összetett terület, amiről az 1993 évi munkavédelmi törvény határoz a legmagasabb szinten. Hozzá kell tennünk, hogy érthető módon ez csak a szervezett keretek közt működő munkavégzésre irányul. A munkavédelmi törvény meghatározza a munkavállalók jogait, valamint kötelességeit, ezenfelül kötelességeket tekintve a munkáltatókra vonatkozókat is. A munkavédelem legfontosabb célja, hogy a szervezett keretek közt munkát végző munkavállalók egészségét megóvja a munka folyamán, valamint a munkakörülményeket humanizálja. Mivel emberek testi épségéről van szó elsősorban, az illetékes hatóságok a jogszabályban előírtakat szigorúan ellenőrzi és szükség esetén büntetést ró ki. Ennek mértéke százezres nagyságú lehet, de az sem kizárt, hogy hétszámjegyű a kifizetendő összeg.

Mivel nagyon komoly tétje van egy – egy ilyen ellenőrzésnek, ezért nagyon fontos, hogy szakértő segítséget vegyen igénybe, hiszen egy nagyon komplex területről van szó. Többek közt meg kell szervezni a munkavédelmi oktatást, a veszélyes anyagokra vonatkozó kémiai kockázatelemzést kell készíteni, valamint, kész mentési tervvel és megelőző stratégiával kell rendelkezni. Ha professzionális segítséget szeretne igénybe venni, hogy biztosra menjen, javasoljuk, hogy a linkre kattintva látogasson el a tuzvedelem-munkavedelem-haccp.hu weboldalra, ahol a szakértőkkel felvéve a kapcsolatot, Önnek sem kell többé az ellenőrzések miatt aggódnia.